Actualitat

Vés enrere

La RC professional una prioritat per a totes les feines

Imatge decorativa

L’arquitecte tècnic pel seu exercici professional ha de tenir ben coberta la responsabilitat civil professional, amb una bona cobertura que cobreixi tota la responsabilitat, tant durant l’execució de l’obra com la decennal.

Però a vegades hi ha situacions que, amb l’argument “és una gran despesa subscriure una pòlissa de RC professional per a aquest treball”, no es dona la suficient cobertura a uns treballs professionals que en un futur poden complicar la vida tant professional com personal. Per exemple:

- Arquitecte tècnic assalariat que s’acull a la pòlissa de l’empresa per la qual treballa. Si no continua a l’empresa, durant els 10 anys de responsabilitat decennal (+2 anys de prescripció) dels treballs realitzats, l’arquitecte tècnic té la seguretat que l’empresa en qüestió li seguirà donat cobertura als treballs realitzats amb la pòlissa de responsabilitat civil professional.

- Arquitecte tècnic liberal que té la possibilitat de realitzar un treball professional concret i l’import del PEM és excepcional respecte al treball professional habitual, i per tant ha de tenir una cobertura elevada.

- Arquitecte tècnic assalariat que té l’oportunitat de fer un treball professional puntual com a liberal independentment de l’exercici habitual.

- Arquitecte tècnic funcionari que pot exercir eventualment com a liberal o que se li assigni una obra específica, també caldrà que vigili la seva cobertura, tant en import com en temps.

Davant aquestes situacions hi ha la possibilitat de subscriure una pòlissa per obra concreta que pot ajudar a tenir ben coberta el treball professional corresponent i així evitar tenir problemes, tant professionals com personals, davant una possible reclamació. Com també ajudar a no perdre cap oportunitat de feina.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.