Actualitat

Vés enrere

Mesures urgents i extraordinàries per a fer front a l´impacte econòmic i social per COVID‐19

imatge decorativa

El 18 de març es va publicar al BOE el Real Decreto‐ley 8/2020, de 17 de marzo, por el que se adoptan medidas urgentes extraordinarias para hacer frente al impacto económico y social del COVID‐19, amb mesures que afecten a molts aspectes del nostre Dret que passem a comentar.

Aquest Real Decreto‐ley està orientat als següents tres objectius:

- Reforçar la protecció dels treballadors, les famílies i els col·lectius vulnerables.

- Recolzar la continuïtat de l’activitat productiva i el manteniment de l’ocupació.

- Reforçar la lluita contra la malaltia.

Podem veure els punts essencials en aquest resum realitzat per l' assessor fiscal del COAATT, Gabriel Porras (PGA Assessors):

RESUM LEGISLACIÓ I AJUDES RELACIONADES AMB LA SITUACIÓ COVID-19

- Real Decreto-ley 8/2020, de 17 de marzo, de medidas urgentes extraordinarias para hacer frente al impacto económico y social del COVID-19.

- Disposición 3692 BOE núm. 67 actividades y equipamientos suspendidos, de 14 de marzo.

- Certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l’estat d’alarma per la crisi sanitària per la COVID-19.

- Comunicado del Ministerio de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones, de 19 de marzo de 2020.

- Incidència de l’Estat d’Alarma COVID‐19 en els terminis administratius i judicials.

- Prestació extraordinària per a treballadors autònoms afectats per la crisi ocasionada pel COVID‐19.

- Mesures autònoms COVID‐19.

- Mesures COVID‐19 Agència Tributària de Catalunya.

- Mesures de Premaat COVID‐19.

- Mesures de Musaat COVID-19.

- Mecanismes d’ajuda d’ARAG i DKV per a resoldre dubtes de la vida quotidiana.

- Mesures econòmiques COAATT.

 

** Aquesta informació està actualitzada a data 24 de març de 2020, i podria patir actualitzacions per la situació de canvis en l’emergència, que caldrà consultar amb el vostre gestor o assessor.**


NOVES MESURES

- Degut a l’aprovació del Real Decreto-ley 10/2020, de 29 de marzo, pel qual es regula un permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte aliena que no prestin serveis essencials, a la fi de poder reduir la mobilitat de la població en el context de lluita contra el COVID-19, l’activitat de la construcció tant en obra pública com en obra privada queda paralitzada a partir del dia 31 de març de 2020 i fins el proper dia 9 d’abril de 2020, o data posterior que en el seu moment es dictamini per les autoritats, ja que no consta inclosa en l’annex del Real Decreto-ley 10/2020, de 29 de marzo, ni en les activitats descrites en l’art. 1.2 del citat text.
 

- Moratòria d'impostos per a pimes i autònoms: El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts, 14 d'abril de 2020, en el consell de ministres l'ampliació del termini del pagament d'impostos per part de pimes i autònoms [Llegir].

 

ALTRES DOCUMENTS D' INTERÈS


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.