Actualitat

Vés enrere

Moltes empreses del Camp de Tarragona opten contractar tècnics i constructors de casa

imatge decorativa

Les inversions realitzades al sector de la construcció per empreses del sector privat i Administracions públiques del Camp de Tarragona, evidencien que, majoritàriament, aquestes confien en el personal tècnic i els constructors de les nostres comarques. Així ho constata el COAATT en base a les dades del seu registre.

Des del COAATT es recorda que ara, més que mai, cal que el territori reinverteixi i cregui en les seves potencialitats internes, confiant en els professionals, tècnics i empreses del mateix territori.

Així, segons el registre del COAATT, el Port, la Diputació de Tarragona, els ajuntaments i els Consells comarcals, gairebé sense excepció, contracten els serveis tècnics i de seguretat d’arquitectes tècnics o enginyers d’edificació de la demarcació. La inversió realitzada per aquestes administracions i institucions ronda els 100 milions d’euros des de l’any 2018. 

Els Serveis Territorials del Departament d’Educació de la Generalitat o el Servei Municipal d’Habitatge i Actuacions Urbanes, Adif o Correos, contracten habitualment responsables tècnics i empreses de la demarcació. Hi ha empreses públiques, com l’Hospital Universitari Joan XXIII, que no ho feia de manera habitual però que últimament si que ha realitzat inversions en empreses i tècnics de la zona. Per altra banda trobem Infraestructures de la Generalitat, que no ha adjudicat les seves intervencions a empreses del territori. 

Excepcionalment, hi ha administracions com l’Ajuntament de Vila-seca, en el cas de la rehabilitació de la Cooperativa Agrícola que ha comptat amb una inversió important; la Bisbal del Penedès o el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, que han optat per utilitzar els serveis tècnics de professionalS de fora de la província en determinades adjudicacions de consideració.

Pel que fa a l’empresa privada, les dades són similars a les de les administracions públiques. Del total d’inversions registrades al COAATT, aproximadament un 75 % del total, amb un import de uns 756 MEUR, les porten a terme constructors i arquitectes tècnics de les comarques de Tarragona.

Port Aventura Entertainment i Mediterranea Beach & Golf Comunnity, són dues de les empreses més importants de les comarques de Tarragona amb inversions que superen els 20 MEUR que no confien gairebé mai en serveis tècnics de la seva àrea geogràfica més propera. El mateix es podria dir de Sabadell Real State Development, tot i que en aquest cas el nivell d’inversió seria inferior.

Una situació que ha canviat totalment és la de l’empresa d’abast nacional Mercadona. Des de finals de 2019, la confiança en el personal tècnic i empreses del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre ha anat augmentant i cada vegada ha invertit més diners en desenvolupament de projectes a les nostres comarques comptant amb tècnics i empreses constructores de la zona. 

Una situació similar la trobem a empreses com CaixaBank, Rapejun, Metrovacesa o Solvia, amb gairebé 50 milions d’inversió i amb un ampli recolzament de les empreses del sector de la construcció locals i el seu personal tècnic.

Mas Maneguet és un cas molt curiós, tot i que el volum de la inversió no és comparable, però es tracta d’una empresa tarragonina que inverteix a la província però decideix triar equips tècnics de fora en la seva inversió milionària.

En el cas del sector químic, l’actuació de l’arquitecte tècnic va dirigida a tasques de manteniment en les edificacions però principalment en la seguretat. En aquest cas hi ha empreses com Covestro o Bayer que aposten decididament pel factor territorial, altres com Ercros que ho fan al 50 %, o multinacionals com Dow Chemical Iberica que no tenen en consideració les empreses i tècnics d’aquesta zona en cap cas.

 

LA NOTÍCIA ALS MITJANS:

- infoCamp de Tarragona (26/11/2020): "Moltes empreses del Camp de Tarragona i del Baix Penedès opten per contractar tècnics i constructors de casa"


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.