Actualitat

Vés enrere

Next Generation, Europa truca a la porta

Els presidents del COAATT i el COAFT

Ara que els fons Next Generation ja són una realitat, cal que tots els agents implicats en la seva concessió, ja tinguin un paper consultiu, d’assessorament o de tramitació, sumin en una sola direcció i facin possible que les peticions arribin a bon port i, de pas, que els fons europeus es distribueixin i no es perdin.

Europa ha empoderat a aquests agents donant-los a cadascun un rol, convertint-los en una peça clau del gran engranatge que al final convertirà les peticions d’ajuda en projectes amb dotació econòmica. Així, s’ha considerat que els aparelladors i arquitectes tècnics tenen una rellevància important en el procés pel seu paper de tècnics de capçalera. També s’ha atorgat poder als administradors de finques com a mitjancers amb les comunitats de propietaris que, amb els Next Generation, són les grans beneficiades per les ajudes.

A Tarragona, els dos Col·legis (arquitectes tècnics i administradors de finques), ja han sumat sinergies i treballen plegats per aconseguir que els diners previstos d’entregar es cobrin. Això passa per una primera etapa informativa a la societat que dones pas a la segona, la que acaba concedint els diners.

Per parlar del tema i saber què en pensen sobre l’arribada dels Fons Next Generation i de la seva implantació, hem reunim a la mateixa taula, en aquest cas a la seu del COAATT, a Adolf Quetcuti, president del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació (COAATT); i a Fabià Huguet, president del Col·legi d’Administradors de Finques de Tarragona (COAFT).

L’entrevista la trobareu publicada al darrer número de la revista TAG_93 del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.