Actualitat

Vés enrere

Nou any, cal seguir protegint l’exercici professional

Imatge decorativa
Canviem d’any, però la responsabilitat civil continua. Per aquest motiu, tant l’arquitecte tècnic com la resta d’agents que intervenen a l’obra han d’estar ben protegits davant la seva responsabilitat dins el procés constructiu.
 
 ► L’arquitecte tècnic:
 
♦ Tenir contractada assegurança de responsabilitat civil professional que cobreixi el risc del treball professional a desenvolupar i la decennal.
 
♦ Comunicar amb registre/visat de totes les actuacions professionals al Col·legi, tant sigui obra com gestió administrativa, i fer-ho amb el codi d’intervenció i descripció de l’objecte que correspongui, ja que cada vegada més els Jutjats recorren al Col·legi per obtenir informació que aclareixi tant la situació de l’obra com la del tècnic, i també per a poder-vos ajudar/defensar davant les queixes que presenten promotors per les actuacions professionals dels tècnics. 
 
♦ Comunicar totes les actuacions professionals a la companyia asseguradora, per poder donar defensa i cobertura a la reclamació rebuda.
 
La resta d’agents del procés constructiu:
 
♦ Altres tècnics: pòlissa de RC professional, recomanant que tingui la cobertura adequada a l’exercici professional realitzat
 
♦ Promotor: pòlissa de RC promotor, pòlissa decennal, OCT.
 
♦ L’autopromotor: pòlissa de RC d’autopromotor, i seria recomanable la contractació de la pòlissa decennal i OCT, ja que si es vol vendre l’habitatge durant els 10 anys posteriors a la seva finalització es necessitarà la pòlissa de decennal i OCT.
 
♦ Constructor: pòlissa de RC constructor, pòlissa Tot Risc Construcció, pòlissa d’accidents segons conveni (si es té treballadors).
 
Per a qualsevol informació al respecte, us podeu posar amb contacte amb el Departament d’Assessoria a secretaria@apatgn.org o telèfon 977 21 27 99 ext.113.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.