Actualitat

Vés enrere

Nou complement CE3X

Imatge decorativa
Teniu a la vostra disposició un nou complement per al programa de Certificació Energètica CE3X realitzat pel Consorci Metropolità de l`Habitatge.
 
El complement calcula diferents propostes de millora energètica d'un edifici existent per donar compliment als tres escenaris definits al RD 853/2021 que són els següents:
 

- Escenari 1: actuacions de rehabilitació per aconseguir una reducció mínima del 30% del consum d’energia primària no renovable

- Escenari 2: actuacions de rehabilitació per aconseguir una reducció mínima del 45% del consum d’energia primària no renovable

- Escenari 3: actuacions de rehabilitació per aconseguir una reducció mínima del 60% del consum d’energia primària no renovable

Les diverses actuacions de rehabilitació es proposen ordenades jeràrquicament segons la facilitat d'execució i el cost de manera que s'optimitzin les actuacions per a cadascun dels escenaris.
 
 
 
 
Per a cada escenari s'obté un informe de millora, un fitxer CE3X amb les modificacions fetes i els tres conjunts de millora introduïts sobre el cas base modelat. Cada informe compta amb un pressupost aproximat de les actuacions.
 
Funcionament del complement
 
Per començar a treballar és imprescindible disposar de la modelització de l'edifici en estat actual al CE3X. Sobre ell hem d’executar el complement. 
 
Primer haurem d'introduir les dades següents:
 
  • Nombre d'habitatges
  • Façanes que pertanyen a celoberts (amb l'objectiu de diferenciar la seva actuació respecte a les façanes exteriors).
  • Ponts tèrmics dels forjats que pertanyen a balcons (amb l'objectiu d'indicar els ponts tèrmics que no es resoldran).
 

 

Un cop introduïda aquesta informació, s'han d’editar els criteris d’intervenció.
 
 
En aquest cast es preveu actuar sobre les façanes amb un sistema SATE i substituir les finestres. El resultat en aquest cas és que només podem arribar a una millora d’un 31%.
 
 
 
 
 
Sobre les dades introduïdes i i els valors per defecte de les actuacions i l’ordre de prioritat de les mateixes, el resultat pot ser que no puguem obtenir les diferents propostes de millora.
 
En aquest punt es podrà descarregar l'informe dels diferents escenaris, incloent-hi els escenaris com a conjunts de millora en el cas base. També s'hauran creat els diferents documents CE3X per a cada escenari, a la carpeta on s'ubiqui l'arxiu del cas base, amb l'objectiu de poder continuar treballant detalladament al projecte de rehabilitació.
 
Finalment, es podran modificar els criteris si es prem sobre “Editar Criteris” amb l'objectiu que les simulacions dels escenaris es puguin ajustar el màxim possible a les possibilitats reals de rehabilitació de l'edifici.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.