Actualitat

Vés enrere

Nou Pla per al Dret a l´Habitatge

 

 

 

Nou Pla per al Dret a l’Habitatge. Promoure la rehabilitació i Incentivar la recuperació del mercat de l’habitatge i el sector de la construcció

 

El govern de la Generalitat es proposa que durant l’any 2014 tornin a haver-hi ajuts a la rehabilitació en el conjunt de Catalunya. Es prioritzaran les actuacions de patologies estructurals, accessibilitat i eficiència energètica, així com els edificis que es determini que tenen deficiències greus després d’haver passat la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE). Es preveu, fins al 2016, destinar més de 170 milions d’euros a aquestes actuacions.

Les actuacions susceptibles de rebre ajuts afectaran tant a edificis d’habitatges com a interiors dels mateixos. La rehabilitació d’edificis incidirà principalment en la rehabilitació de patologies estructurals dels elements comuns dels edificis, la millora de la sostenibilitat i de l’eficiència energètica i de les condicions d’accessibilitat. En el cas d’obres a l’interior d’habitatges, es prioritzarà l’adequació de l’interior dels mateixos als requeriments tècnics de la normativa d’habitabilitat

Pel que fa a la quantia de la subvenció de les actuacions de rehabilitació d’habitatges i d’edificis d’habitatges, aquesta s’establirà en els percentatges que les respectives bases reguladores de les convocatòries determinin. Aquestes bases poden establir limitacions de quantia per edifici, per habitatge o per entitat que formi part de l’edifici a rehabilitar.

Es pretén també incentivar la recuperació del mercat de l’habitatge i el sector de la construcció mitjançant la incorporació de l’avalloguer, que avui ja dóna cobertura a 122.044 habitatges. També incorpora les tinences intermèdies, com les propietats temporals, compartides o dret a superfície. Aquestes noves fórmules es debatran al Parlament abans de l’estiu en forma d’una modificació del Codi Civil català. El pla aborda finalment la regulació del règim jurídic dels habitatges protegits de nova construcció, mitjançant  mesures de flexibilització que afavoreixin la construcció d’aquest tipus d’habitatge en els municipis amb major demanda.

 

DECRET 75/2014, de 27 de maig, del Pla per al dret a l'habitatge.

 

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.