Actualitat

Vés enrere

Quadern Tècnic: Apunts bàsics sobre accessibilitat

imatge portada Quadern Tècnic

Aquesta nova publicació, elaborada per la Fundació COAATT, conté la base documental que ha servit per a portar a terme, des de la plataforma virtual del Departament de Formació del COAATT, el Curs d’ Accessibilitat, que al igual que el material monogràfic, ha estat estructurat com segueix:

Accessibilitat (I): “Marc reglamentari”
Accessibilitat (II): “Conceptes generals”
Accessibilitat (III) “Entorn urbà”
Accessibilitat (IV) “Edificació”
Accessibilitat (V) “Pla d’Accessibilitat Universal Municipal”


En el que hem considerat adient anomenar com a “apunts”, recull aspectes de l’accessibilitat en aquests cinc apartats diferenciats que, si bé de forma resumida, aporta informació i contempla aspectes prou importants a tenir en compte. Al mateix temps, ha de servir de base als  professionals per a fomentar el seu interès en la recerca d’aspectes més concrets referents a aquesta característica del nostre entorn. 

No ha estat voluntat ni es volia aportar noves idees sobre el que és o representa per a moltes persones l’accessibilitat. Però, d’una forma resumida es recull i tracta diferents aspectes per intentar fer entendre, de forma clara i senzilla, el significat d’aquesta característica de l’entorn que tenim tant aprop i que tant ens afecta a tothom. Això, acompanyat de detalls tècnics, gràfics i literals, que tenen a veure amb cadascun dels àmbits on l’accessibilitat s’ha de tenir molt en compte a l’hora de dissenyar o reformar els diferents espais i edificis d’una ciutat.

Esperem que sigui una eina d’utilitat per a tothom i que serveixi per a facilitar les tasques en l’exercici de la professió amb prou garanties de professionalitat, dins l’àmbit de l’accessibilitat. 

És tan sols amb aportacions d’aquesta mena, com és la intenció d’aquests apunts, i la implicació de tothom, que podem fer que l’accessibilitat es tingui en consideració i sigui tractada amb la importància i respecte que es mereix. Aconseguint així que hi pugui haver menys “disharmonia” entre la diversitat funcional de les persones i el seu entorn més proper. Donat que, no hem d’oblidar que són els espais -inadaptats- els que dificulten i limiten la mobilitat de les persones.

*Nota: També podeu adquirir el Quadern Tècnic "Apuntes básicos sobre accesibilidad" en versió impresa

P.V.P.: 15 € (iva inclós) · P.V. Col·legiat COAATT: 9 € (iva inclós)


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.