Actualitat

Vés enrere

Novetats al tràmit d´informe previ d´incendis

Imatge decorativa

L’informe previ d’incendis és un tràmit preceptiu quan l’activitat per la seva naturalesa o dimensió, pot comportar algun risc.

S’ha creat un nou tràmit Gencat Informe de prevenció i seguretat en matèria d'incendis, amb dues modalitats: per a les activitats permanents i per a les esporàdiques. Aquest nou tràmit conviurà amb el tràmit municipal que actualment està disponible a Canal empresa.

Com i quan he de demanar l’informe d’incendis?

Activitats permanents:

Si només necessito l’informe d’incendis: Cal fer el tràmit Gencat  en la modalitat Sol·licitar l'informe per als establiments, activitats, infraestructures o edificis inclosos a l’annex 1 de la Llei 3/2010. Tant a l’inici de la tramitació com un cop s’emet l’informe, la Generalitat ja es comunica directament amb l’ajuntament perquè aquest tingui tota la informació sol·licitada i l’informe que s’ha emès.

Excepció: Barcelona i Val d’Aran, en aquests casos cal fer el tràmit Informe previ d’incendis durant la tramitació d’obres o d’activitats (tràmit municipal).

Si he de fer una llicència d’obres o llicència d’activitat: L’informe previ d’incendis s’ha de demanar mitjançant el tràmit Informe previ d’incendis durant la tramitació d’obres o d’activitats (tràmit municipal) en tots els casos.

Activitats esporàdiques:

Mitjançant el nou tràmit Informe de prevenció i seguretat en matèria d'incendis, que gestionen Bombers Gencat, en la modalitat Sol·licitar l'informe per a les activitats esporàdiques o puntuals incloses en l’article 23 de la Llei 3/2010  es legalitzen totes aquestes activitats. Tant a l’inici de la tramitació com un cop s’emet l’informe, la Generalitat ja es comunica directament amb l’ajuntament perquè tingui aquesta informació.

Excepció: Barcelona i Val d’Aran, en aquests casos cal fer el tràmit Informe previ d’incendis durant la tramitació d’obres o d’activitats (tràmit municipal), ja que en són responsables Bombers de Bcn i Pompièrs respectivament i els ajuntaments els ho fan arribar.

El nou model té com a objectius:

  1. Comunicació més directa amb el peticionari de la sol·licitud.
  2. Es redissenya el procediment, incorporant l’estat de l’art de la tecnologia, per tal de reduir aquells passos manuals en què no hi ha valor afegit ni per les empreses/ciutadans, ni per l’administració.
  3. S’amplia la capacitat de la documentació entrant i es redueixen els supòsits d’esporàdiques que no entren en termini.
  4. Es manté el coneixement de tot el procés per part dels ajuntaments des del minut zero i fins l’emissió de l’informe corresponent.
  5. Ens ha de permetre mesurar el nombre d’entrades, els temps de tramitació, etc...
  6. Incorporem els informes previs d’incendi en tot l’ecosistema FUE.

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.