Actualitat

Vés enrere

Novetats OVT – Cèdules d´habitabilitat

Imatge Decorativa

Segons ens han informat avui, dia 15 de març, a partir de les 14:30 hores, el Departament d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya realitzarà millores a l’Oficina Virtual de Tràmits (OVT), en els apartats de sol·licitud de cèdules d’habitabilitat. El desplegament està previst durant tota la tarda, per tant, el servei quedarà interromput.
  
Donat que la tecnologia dels actuals formularis de sol·licitud telemàtica de cèdules d’habitabilitat ha quedat obsoleta, es procedeix a una actualització de la versió dels formularis per tal d’adaptar-nos al format HTML. Si no hi ha cap problema amb el desplegament, el canvi dels formularis hauria d’estar disponible a partir de dimecres dia 16 de març, al matí. La tecnologia que es farà servir és la mateixa que s’utilitza actualment amb el formulari de sol·licituds de còpies de cèdules.
 
En aquests nous formularis, les dades s’ompliran directament a la web i no serà necessari descarregar el PDF per omplir-lo.

També s'implantes les noves taxes per al 2022 per l'expedició de la cèdula d'habitabilita. ORDRE DSO/692/2022

L'import de la quota és:

1. Primera ocupació:

1.1 Per un habitatge: 39,40 euros.
1.2 Per cada un dels habitatges, quan es tracti d'un immoble de 2 a 5 habitatges: 24,25 euros.
1.3 Per cada un dels habitatges, quan es tracti d'un immoble de 6 habitatges o més: 18,20 euros.

2. Segona ocupació: per cada habitatge: 18,20 euros

Per a més informació sobre com tramitar en línia amb els formularis HTML es pot consultar l’enllaç següent:

 

 

Tal i com s’indica en l’enllaç anterior, si el tràmit requereix de signatura i es tramiten habitualment sol·licituds de cèdules, és recomanable que els sol·licitants descarreguin i s’instal·lin l’aplicació nativa "Signador” per poder signar la sol·licitud. Aquesta aplicació es pot trobar a l’enllaç:

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.