Actualitat

Vés enrere

Pla de barris a Tarragona

Imatge decorativa
La convocatòria d’ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell de barris a Tarragona s’ha d’aprovar properament amb l’objectiu de finançar la realització conjunta d'obres de rehabilitació en edificis d'ús residencial i habitatges que suposin la reducció del consum d'energia.
 
Les ajudes s’adrecen a les comunitats de propietaris d’edificis d’entorns residencials de rehabilitació programada (ERRP), que són zones que des de l’Ajuntament de Tarragona s’han considerat prioritàries per l’estat en què es troben els seus edificis.
 
L’ ajuntament ha definit els següents entorns residencials de rehabilitació programada (ERRP) al municipi:
 
  1. Eixample
  2. Barris Marítims.
  3. Barris Ponent (s’inclou Torreforta, Bonavista, Camp clar, Icomar, Riu Clar, Torreforta, La Granja, El Pilar, Campclar, Parc Riu Clar, La Floresta i l’Albada).
  4. Sant Pere i Sant Pau.
  5. Sant Salvador.
 
Està previst que la convocatòria s’obri a mitjans d’aquest 2023 i, un cop oberta, les comunitats de propietaris podran sol·licitar aquests ajuts. 
 
 
Hi ha una quantia màxima subvencionable per habitatge i aquesta quantitat va en funció, entre altres criteris, del percentatge d’estalvi energètic aconseguit. No obstant això, la subvenció pot arribar al 100 % del cost de les obres si s’identifiquen situacions de vulnerabilitat econòmica.
 
Per participar en aquests ajuts, l’Ajuntament de Tarragona a escollit els barris o zones més degradades de la ciutat i/o amb més possibilitats de poder optar a les subvencions per les seves característiques constructives. En aquest sentit, i d’acord amb les dades de l’estudi previ elaborat pel Col·legi Oficial d’Arquitectes Tècnics de Tarragona sobre la situació del parc d’habitatges de Tarragona i la realitat socioeconòmica dels seus barris, es van establir els següents criteris:
 
Habitatges plurifamiliars. Més del 90 % de la població resideix a un bloc d’habitatges, un fet que determina que les accions de millora haurien d’anar encaminades a actuar sobre les edificacions plurifamiliars.
 
Construccions entre els anys 1950 i 1981. Els edificis construïts entre 1950 i 1981 són sense cap mena de dubte els que presenten unes condicions més deficients i greus carències a l’envoltant tèrmica i les instal·lacions. A més, podrien assolir una gran millora amb inversions relativament importants a diferència dels habitatges anteriors a 1950.
 
Barris amb renda inferior al 20 % de la renda més alta de la ciutat (Barris de Llevant).

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.