Actualitat

Vés enrere

Pla de retirada de l´amiant

imatge decorativa

El govern ha aprovat el Pla Nacional per a l'Erradicació de l'Amiant a Catalunya. Un full de ruta ambiciós i llargament reivindicat per netejar tot el territori d'aquest material tòxic, que, tot i que es veu difícil, pretén complir el termini marcat per Europa.

S'ha habilitat un fons específic de 10 milions d'euros, ampliable amb aportacions addicionals al llarg de l'any, per desenvolupar aquest pla i aconseguir eliminar els quatre milions de tones que es calcula que hi ha d'amiant al país.

Sostres, teulades i cobertes d'edificis en ciutats, pobles i polígons. D' amiant, aquest material tòxic tan utilitzat als anys 60 i 70 durant el boom de la construcció, n'hi ha encara per tot arreu.

El govern prepara un pla per retirar-lo, però es veu difícil complir amb els terminis marcats per Europa. En 10 anys s'hauria de retirar tot. Seguint els terminis que marca la Unió Europea, els edificis públics haurien de quedar nets d'amiant el 2028, i qualsevol altra construcció privada, el 2032.

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya està elaborant el mapa que servirà per eliminar l'amiant de Catalunya. Mitjançant avionetes equipades amb sensors especials, escanegen tot el territori per tenir una fotografia exacta de la situació de l'amiant al país.

 

Font: Noticies 324


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.