Actualitat

Vés enrere

Protegir als hereus

Imatge decorativa

Darrerament hi ha moltes consultes sobre la finalització de la vida professional per jubilació i com queda la situació pels hereus.

Si durant l’exercici professional tenir subscrita una pòlissa de RC professional és summament important, quan es pren la decisió de finalitzar l’exercici professional o bé quan el col·legiat/da, malauradament, ja no hi és, podríem dir que, encara ho és més, ja que la responsabilitat civil professional es transmet als hereus, i, generalment, els hereus no són coneixedors del risc en l’exercici professional del tècnic.

El Col·legi recomana que, en el moment que es pren la decisió en ferm de finalitzar la vida laboral, el col·legiat/da ho faci amb temps per fer totes les gestions de la millor manera possible, per tal de facilitar tant la vida del col·legiat/da jubilat com, en un futur, als hereus.

Les gestions recomanades són:

1) Tramitar el tancament de tots els visats/registres de les obres gestionats a Tarragona i a la resta de Col·legis estatals.

2) Consultar amb l’assessor fiscal quan es pot tramitar la baixa de l’Impost d’Activitats Econòmiques, a efectes de facturació, impostos,...

3) Sol·licitar passar a la situació d’inactius de la pòlissa de responsabilitat civil professional corresponent, tenint en compte que, sempre es tramita a efectes de l’any següent, havent d’abonar la prima com actiu de l’any en curs i l’any que es compleixen els 65 anys.

Cada companyia asseguradora té les seves condicions per ser inclòs en la pòlissa en situació d’inactius per jubilació, per tant, s’ha de sol·licitar el canvi de condició, que segons la situació professional de cada assegurat/da, la companyia informarà si passa a la pòlissa col·lectiva d’inactius per jubilació amb prima gratuïta o si s’ha de seguir abonant prima.

També hi ha la possibilitat de tramitar una pòlissa de cessament d’activitat, que, d’acord amb la cartera professional, s’emet una prima, la qual s’abona en pagament únic (o fraccionat en un mateix any), i tant el col·legiat/da com els hereus tindran una pòlissa de responsabilitat civil professional que pugui donar cobertura davant les possibles reclamacions que puguin rebre dins la responsabilitat decennal del col·legiat/da, com a tècnic o com a hereus del tècnic.

Consulteu al Col·legi, que de manera personalitzada, estudiarà el cas de cadascú i informarà de les possibles millors gestions a realitzar.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.