Actualitat

Vés enrere

Recomanacions de seguretat al consultar emails

Imatge decorativa
Últimament s'estan detectant campanyes malicioses a la xarxa. L' objectiu sol ser accedir a les dades bancàries a través de la instal·lació de virus informàtics a l' ordinador, suplantant la identitat de grans companyies com: Correus, Naturgy, Bancs, etc.
 
Això s’anomena "phishing" i és una modalitat d'estafa amb l'objectiu d'intentar obtenir d'un usuari les seves dades, claus, comptes bancaris, números de targeta de crèdit, identitats, etc. Resumint, "totes les dades possibles" per després ser utilitzades de forma fraudulenta.
 
Pensant en la vostra seguretat, us facilitem unes recomanacions de seguretat:
 
Des de les empreses mai es demanen dades bancàries completes per correu electrònic o per telèfon.
 
 
Normalment, els emails tenen un enllaç al web de la companyia. Cal assegurar-se que, quan s'accedeix al web, l’adreça del web sigui correcte.
El nom de l' empresa sempre apareix al link i per regla general sempre tenen https://                             Exemple: Empresa Naturgy ·  https://www.naturgy.es/ 
 
De la mateixa manera, també us facilitem aquests consells a tenir en compte:
 
- Elimina el correu potencialment maliciós.
- Actualitza el teu antivirus i firewall i realitza un escaneig del disc complet.
- Canvia les contrasenyes de totes les pàgines web a les que accedeixis des dels dispositius, de tant en tant.
- Realitza una còpia de seguretat de totes les teves dades almenys un cop per setmana.
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.