Actualitat

Vés enrere

Regeneració urbana

Rehabimed ha fet l’assessorament internacional per revitalitzar la Medina de Gafsa, a Tunísia

Al seu llibre «Les ciutats invisibles» l’escriptor Italo Calvino va dibuixar tot un seguit d’espais imaginaris, sempre habitats i amb idiosincràsies molt particulars, on hi havia problemes per resoldre derivats de la gent. De fet, aquell món inventat per l’autor italià no era tan llunyà de la nostra societat i les nostres ciutats.

Hi ha gent que no té suficient qualitat de vida a les seves llars, existeixen edificis abandonats o en mal estat i zones senceres de les grans ciutats, o pobles més petits, que es queden desèrtics i condemnats a l’abandonament. Per això, neix al seu moment el concepte de la regeneració urbana que es defensa, cada cop més, des de plataformes com Rehabimed.

Rehabimed és una associació que promou la rehabilitació sostenible i la revitalització social i econòmica dels centres històrics a la Mediterrània, tot projectant l’experiència a altres continents.

A Tarragona, on es parla molt tímidament del concepte de regeneració urbana, hi hem anat a trobar -perquè prenia part a una jornada organitzada per l’Agenda Urbana de Catalunya- al president de Rehabimed, Xavier Casanovas, amb qui hem conversat amb calma i sobre molts temes.