Actualitat

Vés enrere

Revisió de la documentació tècnica

Imatge decorativa

A partir del proper mes de setembre s’ampliarà la revisió de la documentació tècnica presentada al Col·legi per al seu visat o registre, per tal de garantir els continguts i la qualitat de la documentació presentada al Col·legi.

La revisió que actualment es realitza s’ampliarà als continguts legals i tècnics de la normativa, la documentació gràfica i el contingut formal, especialment en el cas dels projectes d’execució. 

Cal recordar que el projecte és el conjunt de documents mitjançant els quals es defineixen i determinen les exigències tècniques de les obres, i haurà de justificar tècnicament les solucions proposades,  d'acord amb les especificacions requerides per la normativa tècnica aplicable.

L’annex 1 del CTE considera dos tipus: projecte bàsic i projecte executiu. 

El projecte bàsic considera aspectes generals. Suficients per a la sol·licitud de llicències administratives, però insuficient per a dur a terme les obres de construcció.

El projecte executiu té per objecte proporcionar a la direcció facultativa i el constructor una informació completa dels detalls i especificacions de tots els materials, elements, sistemes constructius i equips, definint l’obra en la seva totalitat. 

També cal considerar que, quan el projecte es desenvolupi o completi mitjançant projectes parcials o altres documents tècnics, a la memòria del projecte es farà referència a aquests i al seu contingut i s'integraran al projecte com a documents diferenciats de tal manera que no es produeixi duplicitat dels mateixos.

La gran majoria dels projectes realitzats pels arquitectes tècnics són projectes executius, i com s’indica més a munt, aquest document ha de definir amb detall la totalitat de les obres que inclou.

L’objecte de redactar un projecte és concretar cadascun dels aspectes d’una obra, i és imprescindible en molts casos per a sol·licitar una llicència d’obres, però aquest no és en cap cas el seu objectiu últim. 

Un projecte, una memòria valorada o una documentació tècnica, han d’aportar  una informació completa dels detalls i especificacions de tots els materials, elements, sistemes constructius i equips, definint l’obra en la seva totalitat d’acord a la normativa tècnica i urbanística que li afecti. 

La documentació de suport que el Col·legi posa a la vostra disposició dins l’espai de recursos documentals del web, es revisarà i actualitzarà en breu per tal de facilitar la millora de la documentació.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.