Actualitat

Vés enrere

Solar Decathlon Europe 2014

 

L’équipe VIA-UJI inicia la seva participació al concurs internacional Solar Decathlon Europe 2014

Com ja us vàrem informar el COAATT col·labora en el projecte de casa solar éBRICKhouse, que l’équipe VIA-UJI, format per estudiants i professors de la Jaume I i de la VIA University College de Horsens de Dinamarca, presenta al concurs internacional Solar Decathlon Europe 2014, que es celebrarà del 28 de juny al 16 de juliol a Versalles (França).

Tots els membres del COAATT que ho desitgin podran gaudir d’una visita guiada, al certamen realitzada pels membres de l’equip de la UJI . Si esteu interessats, podeu informar-vos a: formacio@apatgn.org

 

Des del COAATT volem desitjar molta sort a l’équipe VIA-UJI!!

 

Solar Decathlon Europe

El Solar Decathlon Europe és el certamen internacional d'edificació sostenible més important del món entre universitats que persegueix impulsar la recerca i el desenvolupament d'habitatges eficients que funcionen exclusivament amb energia solar: www.solardecathlon2014.fr/en/  

Aquesta competició, la més prestigiosa en el seu camp, va ser creada en 2002 pel Departament d'Energia dels EUA i més endavant es va ampliar amb la celebració d'edicions a Europa i Xina. En la competició participen 20 equips i exhibeixen els seus prototips d'habitatge, que funcionen únicament amb energia solar. Els prototips s'avaluen durant dues setmanes en deu proves diferents, relacionades amb l'arquitectura, enginyeria, innovació i comunicació social entre unes altres.

éBRICKhouse de l’ équipe VIA-UJI

El prototip éBRICKhouse és un edifici amb un disseny modular, que inclou dos mòduls per a l'habitatge i un tercer que conté un hivernacle com a zona comuna de l'habitatge, i usa materials com acer, fusta, aïllants sostenibles, ceràmica o cartró - guix que s'han de reblar, caragolar o encolar per al seu assemblatge. D'aquesta forma, s'aconsegueix una tècnica constructiva més neta i més ràpida que «s'assembla a un joc de construcció». 

Dissenyat durant dos anys, el prototip éBRICKhouse, és un habitatge energèticament autosuficient que s'inspira en tres principis: «Do-It-Yourself», on es fomenta que l'usuari final de l'habitatge siga partícip durant la fase de disseny i construcció; «Permacultura», que tracta sobre la integració de la naturalesa i l'agricultura en la vida diària de l'entorn urbà; i «Cradle-to-Cradle», que fomenta que tots els materials de l'habitatge siguin reutilitzables/ reciclables.

Més informació a?http://www.equipe.via.uji.es/project/ 

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.