Actualitat

Vés enrere

Tinc problemes a l’obra

Imatge decorativa

Prendre la decisió de dur a terme l’execució d’una casa, obrir una activitat comercial, rehabilitar una façana, etc., comporta una sèrie d’actuacions que, generalment, són actuacions complexes: quina normativa i quina documentació es necessita per a dur-ho a terme, quins materials i instal·lacions s’han de posar per complir, quin manteniment s’ha de fer,... Aleshores, qui m’ajuda? L’arquitecte tècnic, el tècnic de capçalera en l’edificació i activitats.

L’arquitecte tècnic és un expert en l’edificació, en el procés de construcció, en els materials i instal·lacions, i en donar solucions a problemes  o patologies. L’arquitecte tècnic ha estudiat especialment per a cada un d’aquests temes i de forma diferenciada a la de l’enginyer tècnic o arquitecte.

Com pot ajudar un arquitecte tècnic?

- En un edifici ja construït: un edifici sempre necessita un manteniment, i també pot necessitar una reparació o reforma més integral degut al pas del temps. L’arquitecte tècnic és qui avaluarà els danys, determinant l’origen, i establirà les actuacions a fer, sota la seva direcció i supervisió, per tal que tot quedi bé.

- Obertura de local comercial: l’arquitecte tècnic assessorarà amb els requeriments legals que afecten a l’activitat a iniciar, normativa, documentació,..., com també les obres que fossin necessàries a fer al local a on es desenvoluparà.

- Comprar un habitatge: l’arquitecte tècnic assessorà en quin estat està i si hi ha possibilitats de fer modificacions per adaptar-les a les necessitats pròpies.

- En l’execució d’una obra nova: l’arquitecte tècnic és la direcció d’execució de l’obra, treballant conjuntament amb l’arquitecte, coordinant els treballs del constructor i industrials que intervenen, assessorant i controlant terminis i costos, per tal que tot sigui el més fàcil possible per al promotor.

- Llogar un habitatge: l’arquitecte tècnic assessorarà amb els requeriments legals des del punt de vista de l’habitatge (si és necessari un informe d’avaluació de l’edifici, certificat d’eficiència energètica, cèdula d’habilitabilitat, ...)

- Davant de conflictes sobre vicis de la construcció, comunitats de veïns, valoracions, herències,... L’arquitecte tècnic pot ser un bon mediador per arribar a una bona solució per a tots.

Si coneixes a un arquitecte tècnic ja saps com et pot ajudar. 

Si no en coneixes cap pots demanar els seus serveis a www.obresambgarantia.com o posa’t en contacte amb el Col·legi que et facilitarà arquitectes tècnics qualificats.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.