Actualitat

Vés enrere

Tot treballador liberal té drets

Imatge decorativa

L’ obligació d’abonar la quota de RETA o PREMAAT tots la sabem, però coneixem les prestacions a les quals es té dret?.

Generalment la més coneguda és la prestació de jubilació, ja que és la que preocupa, perquè marca el futur d’una etapa de la vida. Però, amb l’abonament de la quota a RETA o PREMAAT també es té dret a altres prestacions que proporcionen cobertura davant a situacions concretes de la vida, com són:

- Contingències comunes: assistència sanitària, baixa per malaltia no derivada de l’activitat professional, viduïtat, orfandat, maternitat i paternitat...
- Contingències professionals: accident laboral i malaltia professional
- Cessament d’activitat (RETA)
- Formació professional (RETA)

Per tant, per tenir garanties que qualsevol contratemps que es pugui produir es podrà tenir l’ajuda necessària, s’ha de conèixer el funcionament de les prestacions a les quals es te dret.

Però, no solament s’han de conèixer, també s’ha de tenir coneixement de la seva quantia, perquè abonar la quota mínima comporta percebre l’import mínim que pot ser que no sigui suficient per a poder desenvolupar, en un futur a curt o llarg termini, la vida quotidiana.

Davant aquesta situació, cal reflexionar i saber la situació personal de cadascú i a partir d’aquí avaluar que interessa fer tant per cobrir les necessitats personals com també les familiars.

El Col·legi resta a la vostra disposició per a facilitar-vos informació a: secretaria@apatgn.org · 977.212.799 (ext. 113)


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.