Vés enrere

PAUTES TREBALL PER PARELLES - REDACCIO D'UN PAU

Treball per parelles. Redacció d’un PAU

El pla d’autoprotecció (PAU) es realitzarà en grups de 2 persones. Si hi ha un número senar de participants al curs, un dels grups serà de 3 persones.

Per a l’avaluació del PAU es valorarà el contingut, el seu enfocament pràctic (utilitat), el treball de camp realitzat i l’exposició davant el tribunal. Amb el PAU es podrà presentar un annex documental amb la descripció del treball de camp realitzat.

El tribunal avaluador del PAU estarà composat pels ponents Joan Carles Francés, Laia Guash i Sandra Guerrero.

 El 60% de la nota d’avaluació del curs es correspon a la nota del PAU. El 40% restant surt dels exàmens (en les proporcions: mòdul A = 13%, mòdul B = 9%, mòdul C = 18%).

L’agrupació per parelles es realitzarà lliurement pels assistents al curs. Cada parella escollirà l’activitat (tipus i nom del titular) de la qual faran el PAU. Aquesta activitat haurà d’estar inclosa al catàleg I.C. del Decret 82/2010, de 29 de juny, pel qual s’aprova el catàleg d’activitats i centres obligats a adoptar mesures d’autoprotecció i es fixa el contingut d’aquestes mesures.

 Annex I.C: Catàleg d’activitats i centres de referència per a la protecció civil local

a) Teatres, auditoris, sales de congressos o cinemes amb una ocupació inferior a 2.000 persones i superior a 500 persones.

b) Discoteques, sales de festa i altres establiments oberts al públic no inclosos explícitament en l’annex I d’aquest Decret amb una ocupació inferior a 2.000 persones i superior a 500 persones.

c) Concerts o espectacles públics, activitats recreatives i activitats esportives en  espais no tancats a l’aire lliure, no inclosos en l’apartat A, amb un nombre d’assistents previst inferior a 15.000 persones i superior a 1.000 persones.

d) Les activitats d’espectacles públics, les activitats recreatives i les activitats esportives, a l’aire lliure, en espais tancats: aquelles amb una capacitat o aforament  igual o superior a 500 persones i inferior a 5.000 persones.

e) Activitats en espais públics, de risc, de caràcter festiu, tradicional o popular.

f) Establiments d’ús sanitari no inclosos en l’apartat A, en els quals es presten cures mèdiques en règim d’hospitalització i/o tractament intensiu o quirúrgic, amb una disponibilitat inferior a 200 llits, i qualsevol altre establiment d’ús sanitari amb una ocupació inferior a 2.000 persones i superior a 100 persones.

g) Centres comercials amb una ocupació inferior a 2.000 persones i superior a 1000 persones.

h) Edificacions i instal·lacions aïllades situades en terrenys forestals (excepte les destinades a explotacions agrícoles i ramaderes i els habitatges que hi són vinculats).

i) Aeròdroms i heliports:

- Aquells regulats per la Llei 21/2003, de 7 de juliol, de seguretat aeroportuària, i per la normativa internacional (normes i recomanacions de l’Organització de l’Aviació Civil Internacional - OACI) i nacional de la Direcció General d’Aviació Civil aplicable. 

- Aquells regulats per la Llei 14/2009, de 22 de juliol, d’aeroports, heliports i altres infraestructures aeroportuàries, permanents i que disposen d’instal·lacions fixes destinades al dipòsit i/o manteniment d’aeronaus o helicòpters, llevat dels hidroports.

 

Respecte de la proposta d’activitat per a confeccionar el PAU, tribunal d’avaluació validarà o rebutjarà la propostes d’activitat, d’acord als criteris:

 

  • L’activitat haurà de ser existent (en funcionament). No podrà ser fictícia ni en procés d’execució.
  • L’activitat s’haurà de correspondre amb l’Annex I.C.
  • Totes dels activitats de l’annex I.C. hauran d’estar representades, i cap d’elles hauria de predominar gaire per sobre de les altres (es desitja un repartiment més o menys homogeni).

Un cop es vagin formant les parelles i escollin activitat, ho informaran a la resta de participants del curs i al coordinador, a través del fòrum. D’aquesta forma, serà més senzill que s’autoequilibri la selecció d’activitats entre totes les possibles.


En cas de dubte sobre la conveniència d’escollir alguna activitat concreta, es pot comunicar al coordinador, qui ho posarà en coneixement del tribunal avaluador. Si alguna parella vol, pot proposar més d’una activitat, i el tribunal avaluador ja li informarà del més adequat.

Dates aproximades del procés: 

7 de febrer 2012

A partir d’aquesta data seria convenient que es formessin les parelles i comencin a plantejar-se l’activitat que volen escollir. A mesura que ho tinguin decidit es pot anar informant al fòrum.

21 de febrer 2012

Data límit per a informar al fòrum, de la parella i activitat escollida.

28 de febrer 2012

Validació de les activitats escollides, o proposta d’activitat alternativa, per part del tribunal avaluador.

A partir del 28 de febrer 2012

Caldria que les parelles comencessin a realitzar el treball de camp, si es vol disposar de prou temps per enllestir el PAU abans de la data d’exposició pública.

  

Albert Ventosa

Coordinador del curs

 

Tarragona, 25 de gener de 2012