Vés enrere

Gestió de subvencions: responsabilitat

Imatge decorativa

El passat 6 d’octubre del 2021 al BOE núm. 239 va ser publicat el Reial decret 853/2021, de 5 d'octubre, que regula els programes d'ajuda en matèria de rehabilitació residencial i habitatge social del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), una oportunitat de treball en la qual l’arquitecte tècnic té la confiança del promotor, no només pel projecte i execució de les obres de rehabilitació, sinó perquè li gestioni la part administrativa de sol·licitud de la subvenció.

Davant aquesta situació, cal assegurar tots els tràmits que es realitzin per a un treball professional, és a dir, des del treball professional pròpiament com a tècnic com de les gestions administratives, d’assessorament, econòmiques, etc, que es puguin derivar del treball en qüestió, que per “petits” que siguin, per poc risc que tinguin, tenen la seva responsabilitat, i cada vegada és més freqüent assumir responsabilitats que van més enllà de les professionals, que per senzilles que puguin ser, poden complicar la vida professional i personal.

Per aquest motiu, es recomana:

► Visar/registrar tots els treballs, tant el professional pròpiament com les gestions administratives, d’assessorament, econòmiques, etc.
► Visar/registrar cada treball/gestió amb el codi del tipus d’intervenció que correspongui.
► Comunicar tots els treballs/gestions a la companyia asseguradora.
► Tenir una cobertura adequada per estar ben assegurat, tant pel treball professional (durant l’execució de l’obra com la decennal) com per les gestions administratives, d’assessorament, econòmiques, etc.