Actualitat

Vés enrere

BIM, treball col·laboratiu per afrontar el futur

imatge decorativa

El concepte BIM és cada vegada més freqüent a la nostra societat i, especialment, a aquella que es mou en l’àmbit de la construcció.

Per a començar, BIM respon a les sigles de Building Information Modeling però, aprofundint més a la idea, el BIM és un mètode de treball que es defineix en el context de la cultura col·laborativa i de la pràctica integrada, i suposa una profunda transformació que afecta a tots els processos de disseny, constructius i de gestió.

El BIM integra a tots els agents que intervenen en el procés d’ edificació: arquitectes, arquitectes tècnics, enginyers, constructores, promotores, managers, etc., i estableix un fluix de comunicació transversal entre ells. 

Per a conèixer més a fons el concepte, les seves potencialitats i com aplicar-lo al nostre sector, des del COAATT hem conversat amb David Muñoz, arquitecte tècnic expert en la matèria.


*** Donat que la implementació del BIM en oficines i despatxos professionals és un fet més habitual i que cada vegada més, les administracions demanen els projectes amb aquestes noves eines i s'està fent imprescindible per a licitacions i obra pública, a partir del mes d’octubre al COAATT s’impartirà un curs d' EXPERT EN BIM, que ens donarà l' oportunitat de formar-nos en aquesta matèria.***