Actualitat

Vés enrere

Obres amb Garantia. Dades any 2020

imatge decorativa

El portal web Obres Amb Garantia és una eina per captar, dinamitzar i donar feina als tècnics del COAATT, mitjançant internet i les xarxes socials, oferint professionals de proximitat i garantit amb la supervisió directa del COAATT en tots els processos.

El lloc web ‘Obres Amb Garantia’ (OAG), al 2020, ha patit especialment els efectes del confinament. Les obres van estar aturades durant les dates de confinament i es va aprofitar el posicionament i la captació amb usuaris finals, i es va acondicionar un nou servei de consultes directes i información de la situació de les obres en les dates de confinament. Tot i així, s’ha assolit un bon nivell de feina a la demarcació de Tarragona, amb més de 337 peticions de pressupost i més de 60 visites diàries.

El servei compta actualment amb més de 100 tècnics inscrits i la mitjana de tècnics interessats a pressupostar oscil·la entre 12 i 17, per cadascuna de les ofertes.

Respecte a l’enviament dels pressupostos al clients, un aspecte imprescindible per al bon funcionament del servei d’Obres Amb Garantia, també s’ha millorat molt. Al 2020 s’han enviat 817 pressupostos d’honoraris, més del 80 % dels sol·licitats. Un objectiu clau per consolidar la plataforma ‘Obres amb Garantia’ i potenciar la imatge de qualitat i professionalitat dels tècnics i els serveis d’OAG.

La representació sobre el total de peticions de cadascuna de les categories s’ha modificat molt al 2020. Creixen les feines vinculades tant amb la reforma i l’obra nova, amb més d’un 2,50%, respecte 2019. L’obra nova puja fins a més del 6% i la reforma a més del 10% del total.

La intervenció que més creix és l’informe pericial, que passa del 5% al 10,30% sobre el total. Baixen per contra del 50% al 40% les peticions de certificats d’habitabilitat i certificats d’eficiència. Quatre de cada deu peticions són una d’aquest tipus. La resta d’intervencions conserven valors respecte l’any passat.

Les peticions de pressupost acceptades pels clients superen el 20% del total. I en el cas concret de les cèdules, certificats d’eficiència, informes o taxacions, arriben al 40%. Són valors dinàmics que aniran apropant-se a les dades superiors del 2019, que van ser del 25%, un cop es vagin concretant les feines de desembre.

El volum global d’honoraris generats als arquitectes tècnics per part de la plataforma aquest any (segons les dades del portal de moment) és de l’ordre de 30.000 euros, un 50% menys que l’any 2019, principalment per la dificultat de concreció de feines durant l’època del confinament.

 

L’EXPANSIÓ D’OBRES AMB GARANTIA (OAG) A ALTRES INDRETS: ATENCIÓ A CONSUMIDORS I USUARIS DE PROXIMITAT, A TARRAGONA, ZARAGOZA I MALLORCA


La novetat d’aquest any 2020 és la incorporació al projecte ‘Obras Con Garantía’ de nous Col·legis professionals que sentien la necessitat d’afrontar un nou repte de modernització en la seva relació amb els ciutadans i de captació de feines per als seus col·legiats a través d’internet.

D’aquesta forma, des d’agost de 2019, els ciutadans de Zaragoza i, des de juny del 2020, el ciutadans de Mallorca poden demandar tècnics especialistes a través de la plataforma ‘Obras con Garantia’, que va realitzar una important transformació tecnológica per a poder acollir altres tècnics, diferenciar-se territorialment i realitzar una captació personalitzada a cada área d’actuació.

D’aquest repte, en aquests temps difícils, va sorgir un important interès pels tècnics de Mallorca i Zaragoza incrementant-se així els tècnics adherits a la plataforma en 254. I l’adequada campanya de captació de feines, blog, i posicionament als diferents indrets d’internet i xarxes socials ha donat com a fruit la captació de 855 peticions de feina, suposant un increment importantíssim del posicionament de la marca dels aparelladors Obres amb Garantia / Obras con Garantía, arribant a ser un referent en les tres demarcacions on es poden cercar feina a través d’internet.

En conjunt, l’activitat del portal “Obras Con Garantía”, aquest any 2020, arriba a les 855 peticions i als més de 2.100 pressupostos enviats.

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.