Actualitat

Vés enrere

Obres Amb Garantia: Dades any 2023

imatge decorativa

El COAATT a meitats de 2015 va posar en funcionament una nova eina per captar i dinamitzar el mercat de peticions de particulars per tal de poder posicionar als tècnics a la nova realitat que ofereix el mon dels cercadors d’internet. Així es va crear www.obresambgarantia.com, que va significar un revulsiu en la captació, distribució i gestió de les peticions dels nous clients a través d’internet. 

El portal Obrascongarantia.com és una plataforma web del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació. Té com a objectiu promocionar la tasca dels seus col·legiats/des. Un fet que aporta garantia i seguretat als internautes que cerquen intervencions tècniques per internet. 

Respecte a l’enviament dels pressupostos al clients, un aspecte imprescindible per al bon funcionament del servei d’Obres Amb Garantia, també s’ha millorat molt. Al 2023 s’han enviat gairebé 2.000 pressupostos d’honoraris, mes del 82 % dels sol·licitats. Un objectiu clau per consolidar la plataforma ‘Obres amb Garantia’ i potenciar la imatge de qualitat i professionalitat dels tècnics i els serveis d’OAG. 

Les peticions més freqüents són els Certificats d’Habitabilitat, els Certificats d’Eficiència Energètica i les peticions relacionades amb la tramitació d’ajuts Next Generation, per a la rehabilitació energètica d’edificis i habitatges. Aquestes peticions vinculades als Fons europeus Next Generation han suposat una de les peticions més importants i demandades d’aquest darrer any.

L’any ha estat marcat per les subvencions a la rehabilitació energètica d’habitatges, i la reducció d’impostos i taxes, supeditades també a l’eficiència energètica. La redacció de Certificats d’Eficiència Energètica (CEE) i també les rehabilitacions, són les activitats que més han crescut, fins a un 61% en el cas dels Certificats d’Habitabilitat i un 50% en el cas dels CEE. Fora de l’àmbit de la subvenció, les peticions d’Informes pugen un 34%, respecte 2022.

Certificats i Informes són encara un dels treballs majoritaris a la plataforma. S’ha passat però del 84% del 2016 i 2017, al 71% que representen al 2023.

Els treballs relacionats amb les obres de rehabilitació han arribat al 2023 a les 153 peticions, un 25% del total de les realitzades.

La petició de pressupost d’honoraris per treballs relacionats amb l’obra nova (direccions i coordinacions, especialment) es mantenen respecte 2022.

La gestió de les subvencions Next Generation per a la rehabilitació energètica és un dels treballs més sol·licitats a la plataforma des de que van començar a funcionar a l’abril del 2022. El màxim de peticions al 2023 es van realitzar al mes de març amb 17 peticions de pressupost.

A nivell d’operativa per al col·legiat/da que forma part del portal www.obresambgarantia.com s’han millorat les prestacions en el posicionament a internet, comunicacions i eines de control sobre les sol·licituds acceptades que pretenen anar millorant la captació i gestió de les feines aconseguides pel portal per al nostres tècnics.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.